Gebiedsgids 65-plus
Seniorengids Charlois
Gebiedsgids 65-plus

De Seniorengids Charlois 

is uitgegroeid naar een prachtige Gebiedgids 65-plus voor alle 14 gebieden van Rotterdam.


De senioren zijn nog niet altijd digitaal vaardig, daarom besloot SMC een gids te maken voor alle senioren in Charlois.

Deze gids werd niet alleen door onze doelgroep postief ontvangen, maar het was ook direct een sociale kaart voor de professionals in de wijken.

Met financiële ondersteuning van de gebiedscommissie Charlois kon SMC de Seniorengids Charlois 2016/2017 presenteren. De eerste oplage was 5000 stuks, later gevolgd door nog eens 3000 exemplaren van een tweede druk, deze werden gebruikt tijdens de 75+ huisbezoeken.


Nu: 14 Gebiedsgidsen 65-plus in Rotterdam


Inmiddels heeft dit project aanzienlijke vooruitgang geboekt! In opdracht van de Gemeente Rotterdam en in samenwerking met de Coalitie Erbij heeft onze projectleidster, Ingrid Hoogstraten, de afgelopen jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van 14 Seniorengidsen, één voor elk gebied in Rotterdam. Gedurende enkele jaren heeft dit project zich ontwikkeld, echter is het tijdens de coronaperiode tijdelijk gestaakt. We hopen dat het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam in 2023 de dringende behoefte erkent en dat we weer aan de slag kunnen.

Bijna 100.000 65-plussers ontvangen jaarlijks deze gids bij hen thuis.


Naast de papieren gidsen zijn de 14 gebiedsgidsen ook per gebied digitaal te downloaden op de website van de Coalitie Erbij.


Organisaties die zich inzetten voor de Rotterdamse ouderen en in een van de gidsen vermeld willen worden, kunnen altijd contact met ons opnemen.

Gemeente Rotterdam
Coalitie Erbij Rotterdam
Grafisch ontwerp en fotografie Stijlvol
Bezorging seniorengidsen Charlois
Stadskrant seniorengids

16-1-2016 De uitreiking van de gids tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gebiedscommissie Charlois. Er werd een interview afgenomen door Charlois TV en er kwam een stukje in de Stadkrant.

Leuk dat de gids zo positief wordt ontvangen!