Seniorengids Charlois

3161 LL Rhoon

Mobiel: 06 - 466 689 73

IBAN: NL36INGB0007443734

2018: Wij zijn trots dat wij samen met de Gemeente Rotterdam en Coalitie Erbij meewerken aan de Gebiedsgidsen voor senioren voor alle 14 gebieden van Rotterdam.

De Seniorengids van Charlois... en van 13 andere gebieden in Rotterdam

Net als jongere stadsbewoners hebben senioren behoefte aan informatie over hun stad en over hun eigen wijk. Senioren zijn echter vaak minder thuis in de digitale wereld. Stichting Mens Centaal heeft zich er hard voor gemaakt dat een papieren vraagbaak zou worden gerealiseerd.

Met financiƫle ondersteuning door de gebiedscommissie van Charlois kon SMC als eerste wapenfeit de Seniorengids Charlois 2016/2017 presenteren. De eerste oplage was 5000 stuks, later gevolgd door nog eens 3000 exemplaren van een aangepaste versie.

Voor duizenden senioren uit de wijk werd de gids een belangrijk boekje, vaak te vinden naast de telefoonklapper of bij het puzzelboekje. En voor wie toch de digitale wereld in kon, was de gids ook als pdf op onze website te downloaden.

Trots!

Inmiddels is het succes van de Seniorengids doorgedrongen tot de andere gebieden van Rotterdam.

Samen met de Gemeente Rotterdam en de Coalitie Erbij werkt onze projectleidster Ingrid Hoogstraten aan de samenstelling van 14 Seniorengidsen.

Gebieden waar in 2018 Seniorengidsen verspreid worden:

• Hoogvliet
  • Hillegersberg
  • Overschie
  • Noord
  • Feijenoord
  • Delfshaven
  • Pernis
  • Hoek van Holland

Vanzelfsprekend zijn wij hier trots op!

vervoer seniorengids Charlois

Meer gidsen nodig op uw locatie? Bel ons en wij brengen ze bij u!

Stadskrant seniorengids

16-1-2016 De uitreiking van de gids tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gebiedscommissie Charlois. Er werd een interview afgenomen door Charlois TV en er kwam een stukje in de Stadkrant.

Leuk dat de gids zo positief wordt ontvangen!

Seniorengids Charlois